Diensten

Ecksplorer ontwerpt en begeleidt trajecten voor organisaties, groepen en individuen waardoor mensen van binnenuit gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor duurzame ontwikkeling.

Het aanbod van diensten is gericht op verschillende doelgroepen en bestaat uit incompany activiteiten en activiteiten met open inschrijving. Er wordt zoveel mogelijk maatwerk geleverd.

Een traject wordt voorafgegaan door een gratis oriënterend gesprek. Na afloop van een traject vindt een evaluatie plaats.


Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan?

Ecksplorer maakt in haar activiteiten dikwijls gebruik van onderdelen van het spel Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan?  

Je talenten inzetten voor duurzaamheid? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarbij komt het nodige kijken. Bijvoorbeeld de vraag in welke omgeving jij je wilt inzetten. Het maakt verschil of jij je in je gezin, op je werk, op school of in een ander verband wilt inzetten voor een duurzame wereld. Wat kun je en mag je in de rollen die jij vervult? En hoe geef je concreet vorm aan je inzet? Dit soort vragen gaan over de buitenkant van je inzet voor duurzaamheid.cirkels-half.jpg-234-121

Naast de buitenkant is er ook een binnenkant. Daarbij hoort bijvoorbeeld de vraag welke talenten je kunt inzetten. Maar ook: door welke waarden laat jij je leiden? En: bij wie of wat in onze wereld voel jij je betrokken? Je hart kan uitgaan naar people, planet en profit thema’s. En tenslotte is er de vraag naar de bronnen die je inspireren om je (te blijven) inzetten voor een duurzame samenleving.

Als jij persoonlijk een bijdrage aan een duurzame wereld wilt leveren, dan komen bovenstaande vragen op enig moment aan de orde. Het spel Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan? laat je ontdekken welke antwoorden jij op deze vragen geeft. Het spel is geschikt voor iedereen – jong (16+) en oud – die zich wil inzetten voor een duurzame samenleving.PPJ

Je kunt het spel alleen, maar ook met je groep, team of organisatie spelen. Je ontdekt op een speelse manier hoe je je talenten (nog beter) kunt inzetten voor duurzame oplossingen die het evenwicht bewaren tussen nu en later, hier en elders in de wereld én tussen people, planet en profit. Een voorproefje van het spel is te vinden op de themawebsite www.duurzaamheidentalenten.nl.

Het spel is verkrijgbaar in een spelbox en als ZIP-bestand. Meer informatie.

spelbox